Communicatieoverzicht

Een communicatie overzicht (maart 2022)

Directe communicatie
E-mail: via de mail krijg je informatie over de belangrijkste (formele) zaken: hetgeen je niet mag missen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de groepsinformatie en andere belangrijke bestanden.

Parro: deze app, gekoppeld aan ons administratiesysteem ParnasSys, gebruiken we voor

  • Informele updates; het delen van gebeurtenissen (tekst en foto’s) in-en-om de klas.
  • Formele updates; urgente mededelingen en verzoeken (m.b.t. vervanging van de leerkracht en (bijvoorbeeld) het meenemen van spullen voor de bosdag).
  • De chatfunctie tussen ouders & leerkracht om korte, vaak huishoudelijke zaken te bespreken.
  • Het plannen van gesprekken in de gespreksperiodes.

Telefoon: we zijn dagelijks te bereiken tussen 08.00 en 17.00 uur.

Indirecte communicatie
Nieuwsbrief: in onze nieuwsbrief houden we jullie op de hoogte van lopende schoolontwikkelingen, nieuws uit ons netwerk, de buurt en meer. Schrijf je in om niks te missen.

Website: op onze website vind je de belangrijkste, algemene informatie. Hier is onder andere te vinden:

  • De schoolgids
  • De (school)agenda
  • Communicatie rondom Corona
  • Notulen van de MR
  • Mailadressen van de teamleden

(toekomstige) Veranderingen

Wat Wanneer Gevolg Vanaf wanneer
Ziekmeldingen doorgeven via Parro. Begin maart 21/22. Je hoeft niet langer te bellen om een ziekmelding door te geven. Dit kan gemakkelijk via de app. Start na de carnavalsvakantie 21/22
Toegankelijk maken van het ParnasSys ouderportal.* In de loop van de tweede periode schooljaar 21/22. Binnen het ouderportal kan je NAW gegevens aanpassen en resultaten inzien. Verkenning na de carnavalsvakantie
21/22

 

*Het ouderportal van ParnasSys geeft een inkijk in ons registratiesysteem. Er zijn veel mogelijkheden die opengezet kunnen worden. Van het inzien en aanpassen van NAW-gegevens tot het volgen van resultaten en gespreksverslagen. We kijken naar de mogelijkheden en kansen. Dit doen we vanuit (en met oog op) onze visie. Wanneer we starten met het gebruik van het portal zullen we dit stap voor stap implementeren.

Ouders en leerlingen aan het woord

Hele leuke school met open karakter waar alles in het werk wordt gesteld om de ontwikkeling van de kinderen centraal te stellen. Ook de leraar maakt deel uit van de groep en geeft geen les vanaf de eerste plaats. Veel samenwerking tussen de klassen van verschillende leeftijden zorgt voor een leuke cultuur. In combinatie met een enthousiaste groep docenten is deze school een prettige en veilige omgeving.
R. Oord
Een jonge, eigentijdse en sterk groeiende school met een gedreven team enthousiaste leraren. Er wordt veel in teams gewerkt en naast een goede basis van rekenen en taal is er ruim aandacht voor creatieve ontwikkeling (inclusief een eigen muziekdocent). Er is tevens het predikaat Biologie Plus School waardoor goed onderwijs in natuur, wetenschap en techniek gewaarborgd is. Onze kinderen gaan altijd met veel plezier naar school!
R. Hop